's-Hertogenbosch, 5 juli 2016 - 3DEXPERIENCE bedrijf Dassault Systèmes breidt de ondersteuning van XMpLant uit met een integratietool die interfaces biedt naar de belangrijkste ontwerpsystemen in de energie-, maritieme-, offshore- en procesmarkt. Daardoor kunnen bedrijven oude engineeringmodellen met behoud van alle intelligente informatie transformeren naar het 3DEXPERIENCE-platform en zo de samenwerking, productiviteit en ontwerptijd verbeteren.

XMpLant
Offshore-platformen, schepen, nucleaire centrales en andere grote installaties, zijn ontworpen door een complex ecosysteem, bestaande uit leveranciers van miljoenen onderdelen. XMpLant biedt via een open ISO 15926-compatibel bestandsformaat toegang tot alle informatie, attributen, 2D-geometrie en 3D-modellen. Door de ondersteuning daarvan te integreren in het 3DEXPERIENCE-platform, biedt Dassault Systèmes een kant-en-klare interoperabiliteitsoplossing voor alle engineering-, inkoop- en constructiedata van procesinstallaties en schepen.

Uniforme virtuele omgeving
Via de verbeterde interoperabiliteit krijgen alle stakeholders toegang tot een uniforme virtuele omgeving, tijdens de hele levenscyclus van installaties en schepen. Designreviews integreren modellen afkomstig van meerdere bronnen met attributen, specificaties, kosten, hoeveelheden en tijd. Tijdens de concept-, design-, engineering-, productie- en onderhoudsfasen van projecten hebben de betrokken teams real-time simultaan toegang tot alle beschikbare modellen en projectinformatie. Zo'n uniforme virtuele omgeving en digitaal referentiemodel verbetert zowel de productiviteit als de samenwerking binnen alle teams en met klanten."

Commitment richting open standaarden
"De geïntegreerde XMpLant-ondersteuning benadrukt Dassault Systèmes' commitment richting open uitwisselingsstandaarden, zoals IFC, Step, IGES en het XMpLant-formaat", zegt Thomas Grand, Vice President, Energy, Process & Utilities Industry van Dassault Systèmes. "Het 3DEXPERIENCE-platform is ontwikkeld om openheid te ondersteunen, omdat het een kritische succesfactor is voor de samenwerking en innovatie van klanten."