Ericsson kiest Dassault Systèmes' 3DEXPERIENCE- platform voor digitale transformatie bedrijfsprocessen

's-Hertogenbosch, 26 april 2016 - 3DEXPERIENCE specialist Dassault Systèmes maakt bekend dat Ericsson het 3DEXPERIENCE-platform heeft geselecteerd. Daarmee gaat deze leverancier van communicatietechnologie en -services bedrijfsprocessen digitaal transformeren en de marktpositie versterken.

Business Operation Excellence
Ericsson vervangt haar bestaande IT-backbone en daarop draaiende applicaties met de 'Business Operation Excellence'-oplossing van Dassault Systèmes, gebaseerd op het 3DEXPERIENCE-platform. Met als doelstelling de innovatiecyclus en bedrijfsprocessen volledig te digitaliseren. De oplossing verbetert de performance en efficiency en maakt het mogelijk sneller onderscheidende consumenten-experiences te leveren, aan een 'networked society' waarin mensen, bedrijven en samenleving steeds meer verbonden zijn.

Networked society
Ericsson verwacht dat in 2020 zo'n 26 miljard verbonden apparaten een 'networked society' vormen. Gecombineerd met geavanceerde mobiele, breedband en cloud-technologieën, wordt daardoor het gebruik van informatie en communicatie steeds sneller en goedkoper, wat leidt tot nieuwe marktverstorende innovaties. Om die visie en netwerkmaatschappij mogelijk te maken, begrijpt Ericsson dat een naadloze integratie van alle IT en telecom hardware en software nodig is om slimmere software en service-gedreven experiences te faciliteren.

Uniforme digitale samenwerkingsomgeving
De 'Business Operation Excellence'-oplossing, met onder andere ENOVIA-applicaties, biedt Ericsson een uniforme digitale samenwerkingsomgeving, voor alle hardware, software, services en oplossingen van het bedrijf. Inclusief multidisciplinair real-time samenwerken met klanten, partners en toeleveranciers. Verder zijn daarmee bedrijfsprocessen van begin tot eind op flexibele, transparante en traceerbare wijze te managen en te rapporteren. Ericsson kan alle aanwezige assets, ervaring en kennis benutten voor nieuwe processen en open innovatie, en zo de doorlooptijd van ideevorming tot marktintroductie verkorten.

Nieuw IT-platform
"Het verheugt mij eindelijk de 'go' te hebben voor een nieuw IT-platform, na verschillende eerdere pogingen", zegt Joakim Cerwall, verantwoordelijk voor PLCM Operations en sponsor van PLM Transformation bij Ericsson. "Wij hebben na zorgvuldig onderzoek en uitgebreide testen de beste PLM-oplossing voor Ericsson gevonden, voor de verbinding van onze IT met de business units. Deze transformatie is cruciaal om op efficiënte wijze alle productinformatie digitaal binnen het gehele bedrijf te kunnen verwerken, waardoor Ericsson een sterker concurrerende ICT-speler wordt."

Ontwikkelingsprocessen automatiseren en versnellen
"Het nieuwe platform zorgt ervoor dat wij ontwikkelingsprocessen kunnen automatiseren en versnellen en alle relevante productinformatie toegankelijk wordt voor verkoop, integrators en support", zegt Johan Torstensson, verantwoordelijk voor Group IT & Enterprise IT bij Ericsson. "Verder is het cruciaal dat wij de 'time-to-market' verkorten en klanten mogelijkheden bieden Ericsson-producten via digitale kanalen aan te schaffen. Het voordeel van dit project in vergelijking met eerdere pogingen om een nieuw IT-platform te introduceren, is het feit dat wij nu business-gedreven zijn."

3DEXPERIENCE-platform
"Het 3DEXPERIENCE-platform gaat aanzienlijk verder dan PLM om Ericsson's wereldwijde productmarketing, engineering, productie, verkoop- en serviceteams met elkaar te verbinden", zegt Olivier Ribet, Vice President High-tech Industry bij Dassault Systèmes. "Het biedt ze de mogelijkheid om vanaf de eerste ideefase complexe en bijzondere ervaringen te bedenken, te engineeren en te leveren, bestaande uit hardware, software, content en services. High-tech experiences maken tegenwoordig namelijk gebruik van sensoren, netwerken en zowel mobiele als cloud-gebaseerde intelligente software, die voortdurende updates nodig hebben. Wij zijn er trots op Ericsson bij hun reis te mogen begeleiden om het toenemende IoT-dataverkeer en de machine-to-machine datacommunicatie te helpen verwerken. Maar ook nieuwe oplossingen en experiences voor slimmere steden en mobiliteit, digitale productie en andere gebieden te helpen ontwikkelen."

Meer informatie over Dassault Systèmes' industry solution experiences voor high-tech is te vinden op: www.3ds.com/industries/high-tech/