ORACLE TEAM USA en Dassault Systèmes verlengen samenwerking voor 35ste America's Cup

's-Hertogenbosch, 23 maart 20163DEXPERIENCE specialist Dassault Systèmes maakt bekend dat de samenwerking met ORACLE TEAM USA is verlengd voor de 35ste America's Cup in 2017 in Bermuda. Titelverdediger ORACLE TEAM USA wil daar voor de derde keer op rij de overwinning behalen, met een nieuwe raceboot ontwikkeld via Dassault Systèmes' 3DEXPERIENCE-platform.

Ontwerp-, simulatie- en productiesoftware
Het 
3DEXPERIENCE-platform integreert geavanceerde software voor het ontwerpen, simuleren en produceren met composietmaterialen, in een virtuele samenwerkingsomgeving. Door de verlengde samenwerking kan ORACLE TEAM USA met hun opgebouwde kennis en ervaring, in korte tijd de meest geavanceerde racecatamaran ontwikkelen, testen en perfectioneren. Nog voordat deze met water in aanraking komt.

3DEXPERIENCE-platform
"Als titelverdediger vertrouwen wij op Dassault Systèmes voor het ontwerpen en bouwen van de snelste raceboot voor de 35ste America's Cup", zegt Scott Ferguson, Design Coordinator - Senior Wing Designer van ORACLE TEAM USA. "Bij wedstrijdzeilen moeten we reageren op verschillende factoren en situaties, variërend van snelheid en stabiliteit, tot teamveiligheid en weersomstandigheden. Het 3DEXPERIENCE-platform biedt de mogelijkheid virtueel te bepalen wat wel en niet werkt, snel wijzigingen door te voeren en informatie real-time met elkaar te delen. Dat zijn 'must-haves' voor het optimaliseren van onze bootperformance."

Grenzen verleggen
"Boten laten vliegen is zowel een technische uitdaging als een uitzonderlijke menselijke ervaring", zegt Alain Houard, Vice President, Marine & Offshore Industry bij Dassault Systèmes. "Daarom zijn wij er trots op dat we het ORACLE TEAM USA mogen helpen de grenzen van wedstrijdzeilen te verleggen. Het 3DEXPERIENCE-platform verbindt ideeën, mensen en applicaties, om het ontwerpen en racen met zeilboten virtueel te transformeren. Net als bij de 34ste America's Cup in 2013, kan de combinatie van inbeelding, actie, ontwerpers, bouwers, zeilers en supporters leiden tot ongeëvenaarde holistische race-ervaringen, die de sport dichterbij het publiek brengt. En daarnaast ook een nieuwe generatie zeilers inspireert." 


Meer informatie over Dassault Systèmes oplossingen voor 'Marine & Offshore' is te vinden op: www.3ds.com/industries/marine-offshore/

Meer informatie over ORACLE TEAM USA en hun missie om de America's Cup voor de derde keer op rij te winnen, vindt u hier: oracleteamusa.com.