'My Product Portfolio' verbetert samenwerking en processen en versnelt ontwikkeling innovaties en productintroducties

's-Hertogenbosch, 29 juni 2016 - 3DEXPERIENCE bedrijf Dassault Sysèmes maakt bekend dat Nowy Styl Group de 'My Product Portfolio' industry solution experience heeft geselecteerd voor het ontwerpen, ontwikkelen en leveren van meer innovatieve producten. De uit Polen afkomstige kantoormeubelfabrikant gaat met de nieuwe oplossing tevens productintroducties versnellen.

Nowy Styl Group

Nowy Styl Group levert vanuit eigen vestigingen in 17 landen en een partnernetwerk in 100 landen zes kantoormeubelmerken. Daarbij gebruiken ze moderne methoden voor productontwikkeling en productie, waaronder stoelonderdelen van gerecycled plastic en energie gewonnen uit houtafval. De meubels van het bedrijf worden gebruik voor kantoorwerkplekken, conferentieruimten, hotels, recepties, restaurants, bioscopen, stadions en auditoria, die duurzaamheid, betrouwbaarheid en ergonomie belangrijk vinden. Maar ook esthetisch aantrekkelijke interieurinrichtingen zoeken, die de gebruikerservaring in elke omgeving vergroten. 

'My Product Portfolio'

De 'My Product Portfolio'-oplossing gebaseerd op Dassault Systèmes' 3DEXPERIENCE-platform, biedt Nowy Styl Group een uniforme digitale omgeving. Daarmee kunnen organisaties complexe wereldwijde productontwikkelingsprocessen, zoals prototyping, productconfiguratie, ontwerp, marktonderzoek en multidisciplinaire samenwerking, beter ondersteunen en optimaliseren. De oplossing integreert ook alle data en processen voor maatwerkproducten. My Product Portfolio stelt Nowy Styl Group in staat om 'design-for-cost' strategieën te implementeren en sneller producten te introduceren die voldoen aan alle duurzaamheids- en veiligheidsrichtlijnen. Verder kan het bedrijf ontwerpen en producten simuleren en valideren in een virtuele omgeving, waardoor ze eerder inzicht krijgen in de produceerbaarheid. Tenslotte zijn alle 3D-representaties van producten en samenwerkings-applicaties zowel intern als extern met klanten bruikbaar. 

Sneller inspelen op individuele klantbehoeften

"Elke klant heeft specifieke behoeften op het gebied van ruimteplanning en productie", zegt Tomasz Bardzik, CTO van Nowy Styl Group. "Daar spelen wij op in met concepten gebalanceerd naar ontwerp en engineering. Dassault Systèmes' nieuwe oplossing helpt onze medewerkers van technische afdelingen beter te communiceren met leveranciers en partners en eerder in het ontwikkelproces mogelijke kwaliteitsverbeteringen te ontdekken. Dat reduceert zowel de ontwikkel- en productietijd als kosten en versnelt onze 'time-to-market'". 

"Innovatieve bedrijven als Nowy Styl Group kunnen profiteren van intuïtief te gebruiken technische omgevingen die een nieuwe experience opleveren bij het innoveren van producten", zegt Susan Olivier, Vice President, Consumer Goods & Retail Industry, Dassault Systèmes. "'My Product Portfolio' integreert engineering, multidisciplinaire samenwerking, productconfiguratie en programmamanagement applicaties, voor het bedenken, ontwerpen en leveren van de juiste producten aan klanten."

Meer informatie over Dassault Systèmes' industry solution experiences voor Consumer Goods & Retail is te vinden op: http://www.3ds.com/industries/consumer-goods-retail/