Mammut Sports Group implementeert Dassault Systèmes 'My Collection'

3DEXPERIENCE platform stroomlijnt productontwikkeling en collectieplanning 

's-Hertogenbosch, 7 december 2015 - 3DEXPERIENCE specialist Dassault Systèmes heeft bekendgemaakt dat Mammut Sports Group de nieuwe 'My Collection'-oplossing implementeert. Daarmee gaat deze Zwitserse fabrikant van outdoorproducten de collectieplanning en het managen van de merkidentiteit stroomlijnen.

Digitale oplossing voor collectieontwikkeling en -introductie
Mammut levert al 150 jaar outdoorproducten, zoals klimtouwen, kleding, schoenen en accessoires, die zowel voor bergbeklimmen als dagelijkse activiteiten worden gebruikt. Om de markt voor dit luxe merk te vergroten, zocht het bedrijf een oplossing voor het managen van de in Zwitserland ontwikkelde zomer- en wintercollecties, productie in Europa en Azië en wereldwijde verkoop.

My Collection
'My Collection' is een nieuwe oplossing voor fabrikanten van consumentenproducten en retailers, gebaseerd op Dassault Systèmes' 3DEXPERIENCE platform. Deze biedt Mammut een uniforme centrale digitale omgeving voor alle bedrijfsprocessen gerelateerd aan productinnovatie, die tevens alle interne en externe stakeholders verbindt. Daarmee vergroten ze de flexibiliteit, zichtbaarheid en besluitvormingsondersteuning voor diverse productlijnen.

Voldoen aan standaarden
'My Collection' helpt Mammut tevens alle productspecificatie en 'Bill-of-Material' (BOM) informatie eerder in het ontwerpproces met toeleveranciers te delen, voor zowel het plannen als managen van de productietijd- en kosten. Het verbeterde beheer van kleuren, materialen en bewerkingen voor de seizoenen verkleint de complexiteit van collecties tijdens het ontwikkelen en verbetert het beheer van de merkidentiteit. Tenslotte kan het duurzame Mammut met de nieuwe oplossing sneller en eenvoudiger valideren of producten aan relevante productstandaarden voldoen.

Voldoen aan klantverwachtingen
"Klanten waarderen de kwaliteit, betrouwbaarheid, functionaliteit en sociale verantwoordelijkheid die aan ons merk is verbonden", zegt Mammut Sports Group CFO Felix Kündig. "De 'My Collection' experience biedt alle benodigde functionaliteit om te blijven voldoen aan die klantverwachtingen. Door het centrale beheer van alle product- en inkoopinformatie krijgt de materiaalmanagementafdeling beter toegang tot de beschikbare informatie over kleurcatalogi, duurzame materialen en herbruikbare ontwerpen en stijlen.

Concurrentie voorblijven met innovatieve producten
"Mammut heeft een sterke merkreputatie en transformeert zichzelf continu om de concurrentie voor te blijven met innovatieve producten, wereldwijde expansie en technologie-investeringen die de businessprocessen verbeteren", zegt Susan Olivier, Vice President, Consumer Goods and Retail Industry, Dassault Systèmes. "Het bedrijf is al sinds 2010 een gewaardeerde klant, partner en representatief voorbeeld van een consumentengoederenfabrikant die profiteert van de efficiëncyverhogende applicaties van het 3DEXPERIENCE platform."

Meer informatie over Dassault Systèmes' oplossingen voor consumentenproducten & retail is te vinden op: www.3ds.com/industries/consumer-goods-retail/