DS introduceert nieuwe DS 3 met Dassault Systèmes 'Virtual Garage' op Geneva Motor Show

Nieuw automodel te beleven en te personaliseren in virtual reality

's-Hertogenbosch, 3 maart 2016 - DS, het premium automerk van PSA, heeft een levensechte virtual reality showroom-ervaring gecreëerd voor de introductie van de nieuwe DS 3 tijdens de 86th Geneva International Motor Show. Het merk maakt daarvoor gebruik van de oplossing 'Virtual Garage' van 3DEXPERIENCE specialist Dassault Systèmes. De show vindt dit jaar plaats van 3 t/m 13 maart.

Personaliseren in virtual reality
Het DS-merk presenteert de nieuwe DS 3 op een aandachttrekkende dynamische wijze, zonder daarbij een fysieke auto te gebruiken. Met behulp van een HTC Vive-headset en een joystick kunnen beursbezoekers de nieuwe DS 3 van alle kanten bekijken en personaliseren. Zo kunnen ze de autokleur, het dak en interieur veranderen naar eigen voorkeuren, maar ook deuren virtueel openen en sluiten om de auto van binnen te beleven.

'Virtual Garage'
De 'Virtual Garage'-oplossing van Dassault Systèmes is gebaseerd op het 3DEXPERIENCE-innovatieplatform. Daarmee kunnen autofabrikanten 3D verkoop- en marketingmaterialen, applicaties en evenementervaringen creëren en zo de merkemotie en productbeleving richting klanten communiceren. Zij kunnen daarbij gebruikmaken van bestaande CAD-informatie, 2D/3D projecties, augmented reality, gamificatie, interactieve concepten en motion-technologie.

Ruim 3 miljoen mogelijke configuraties
De technologie van Dassault Systèmes is belangrijk voor de nieuwe DS 3, omdat klanten deze auto in ruim 3 miljoen configuraties kunnen bestellen. Het DS-merk heeft de 'DS Virtual Vision' experience gecreëerd om alle personalisatiemogelijkheden beter inzichtelijk te maken. Tijdens de Geneva International Motor Show is de wereldwijde première van deze levensechte 3DEXPERIENCE.

Ongelimiteerde creatieve vrijheid
"Met de 'Virtual Garage' industry solution experience hebben bedrijven ongelimiteerde creatieve vrijheid om op betaalbare wijze nieuwe automodellen te introduceren, rekening houdend met alle klantvoorkeuren", zegt Olivier Sappin, Vice President, Transportation & Mobility Industry bij Dassault Systèmes. "Indrukwekkende en zelf te veranderen experiences verhogen de emotionele betrokkenheid van klanten bij een dealerbezoek, op beurzen en andere evenementen. Dassault Systèmes biedt marketing- en verkoopteams de mogelijkheid volledige evenementen te adresseren, om zowel de aandacht van potentiële klanten als de hele markt te trekken."

Meer informatie over Dassault Systèmes' industry solution experiences voor de transportation & mobility industry is te vinden op: www.3ds.com/industries/transportation-mobility/