Dassault Systèmes wordt Europees bedrijf

Maarssen, 3 juni 2015

3DEXPERIENCE specialist Dassault Systèmes maakt bekend dat de rechtsvorm van het bedrijf wordt omgezet naar een Societas Europaea (SE). Daarmee anticipeert de tweede grootste softwareleverancier van Europa op de toenemende business en het aantal medewerkers in deze regio. De juridische omzetting is op 28 mei 2015 goedgekeurd tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering en wordt medio juni geëffectueerd. 


Societas Europaea
Societas Europaea, ook wel een Europese naamloze vennootschap genoemd, is in het leven geroepen om de Europese integratie te bevorderen. Organisaties met deze rechtsvorm kunnen eenvoudiger zakendoen in alle landen van de Europese Unie. 

Dassault Systèmes kan dankzij de Europese naamloze vennootschap grensoverschrijdende rechtspersonen oprichten en juridische fusies aangaan met bedrijven die in verschillende landen van de Europese Unie zijn gevestigd. De verordening vergroot daarnaast de herkenbaarheid van Dassault Systèmes binnen heel Europa. Ook past deze omzetting in de bedrijfsstrategie om zich te concentreren op drie geografische regio's, te weten Europa, Noord-Amerika en Azië/Pacific. 

Ontwerp, engineering, productie en marketing
Dassault Systèmes is al sinds de oprichting in 1981 een internationaal opererend bedrijf, met inmiddels ruim 190.000 klanten in 140 landen en medewerkers met zo'n 117 nationaliteiten. Het bedrijf levert softwareapplicaties, content en services voor het ontwerpen, engineeren, produceren en vermarkten van innovaties en producten die veel mensen dagelijks gebruiken. 

Europese eenwording
"De Europese Unie is de grootste economische regio ter wereld, met zeer veel diversiteit", zegt Bernard Charlès, President & CEO van Dassault Systèmes. "Door ons bedrijf een identiteit te geven die daarbij hoort, stimuleren wij Europa's ambitie om wereldwijd meer invloed te krijgen op de regelgeving en kwaliteit van ons leven en toekomst. Zowel onze aandeelhouders als medewerkers steunen deze omzetting unaniem, om samen verder te werken aan een sterker wereldwijd bedrijf met lokale activiteiten."