's-Hertogenbosch, 7 november 2016 - 3D-experiencespecialist Dassault Systèmes heeft de resultaten over het derde kwartaal van 2016 bekendgemaakt. De totale omzet groeide met negen procent, naar 735 miljoen euro (IFRS en constante valuta). In de eerste negen maanden van 2016 realiseerde het bedrijf een totale omzet van ruim 2,18 miljard euro, zeven procent meer dan in 2015.

40 procent meer omzet uit 3DEXPERIENCE-software

Bernard Charlès, President en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, licht toe: "Het 3DEXPERIENCE-platform en daarop gebaseerde Industry Solutions blijven onze groei aanjagen, met in het derde kwartaal 40 procent meer omzet uit die software. Verder zijn wij het afgelopen kwartaal in verschillende markten verder gegroeid, waaronder Transportation & Mobility, High Tech, Consumer Goods-Retail, Consumer Packaged Goods-Retail en Architecture, Engineering & Construction."

CST-overname

"Wij hebben met de onlangs afgeronde CST-overname onze multifysische simulatiemogelijkheden aanzienlijk uitgebreid, voor bedrijven in de hightech en andere markten die willen inspelen op het Internet of Experience", zegt Charlès. "CST is de marktleider in elektromagnetische simulaties voor het ontwikkelen van zelfrijdende auto's, slimme woningen, wearables, medische apparatuur en andere slimme producten."


Strategische samenwerking Cybernaut Investment Group

"Tijdens de Singapore World City Summit in juli hebben wij de toegevoegde waarde van IoT op stedelijk niveau aangetoond, op basis van het 3DEXPERIENCity-programma", vervolgt Charlès. "Dat heeft geleid tot een strategische samenwerkingsovereenkomst met de Cybernaut Investment Group, een organisatie die nauw betrokken is bij Smart Cities en 'Made in China 2025'-programma's."