Dassault Systèmes introduceert SOLIDWORKS Model Based Definition

Maarssen, 16 februari 2015

3D-experience specialist Dassault Systèmes introduceert SOLIDWORKS Model Based Definition (MBD): een applicatie voor modelgebaseerd ontwerpen en productievoorbereiding zonder 2D-tekeningen. SOLIDWORKS MBD verbetert de technische communicatie en versnelt zowel het 3D-ontwerpproces als de volledige productievoorbereiding. Deze software is een aanvulling op SOLIDWORKS 2015.

 

SOLIDWORKS Model Based Definition (MBD)

Naarmate meer bedrijven in 3D werken, leidt het gebruik van 2D-tekeningen tot onnodig tijdverlies en risico's op fouten. Daarom kunnen engineers met SOLIDWORKS MBD in één mastermodel alle benodigde product- en productie-informatie vastleggen, zonder nog kostbare 2D-tekeningen te hoeven maken. Verder stroomlijnt deze applicatie de technische communicatie via industrie-standaard bestandsformaten. Engineers kunnen direct vanuit een 3D-model alle benodigde productie-informatie definiëren, organiseren en publiceren, om de foutkans te minimaliseren. Maar ook voor prijsopgaven door inkoop en inspectierapporten voor de kwaliteitsafdeling.

 

Ontwikkeld vanuit gebruikersbehoeften

"Modelgebaseerde ontwerpmethodieken verkleinen de kans op productiefouten en besparen zowel tijd als geld, dat nodig is om 2D-tekeningen te maken", zegt Gian Paolo Bassi, CEO van SOLIDWORKS. "Wij ontwikkelen elke nieuwe applicatie vanuit gebruikersbehoeften. Daarom is SOLIDWORKS MBD gericht op het versnellen van engineeringinnovaties vanaf het ontwerp tot en met de productie, om de 'time-to-market' te verkorten". "SOLIDWORKS MBD is vrijwel 100 procent compatibel met de MIL-STD-31000 Appendix B standaard", zegt Rich Eckenrode, vicevoorzitter van de MIL-STD-31000 subcommissie. Zij definiëren de eisen voor modelgebaseerd werken voor inkopers van de USA-overheid. "De wijze waarop SOLIDWORKS MBD-modellen weergeeft volgens onze standaard, is net zo goed of beter dan andere CAD-systemen."  

 

Meer informatie over SOLIDWORKS Model Based Definition is te vinden op:

http://www.solidworks.com/sw/products/technical-communication/solidworks-mbd.html