Dassault Systèmes introduceert SOLIDWORKS 2016

Nieuwe gebruikersinterface, meer functionaliteit en verbeteringen voor ontwerpen en engineering in het experiencetijdperk

's-Hertogenbosch, 19 oktober 2015 - 3DEXPERIENCE-specialist Dassault Systèmes introduceert SOLIDWORKS 2016. Wereldwijd gebruiken 2,7 miljoen mensen deze software voor het ontwikkelen van innovaties, met behulp van 3D-ontwerp, engineering en simulaties. Vanaf het conceptueel vormgeven en valideren van ontwerpen, tot en met de introductie van het eindproduct.

Integratie 3DEXPERIENCE-platform
SOLIDWORKS 2016 is geïntegreerd met het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes, om 3D-ontwerpen te kunnen uitbreiden met andere disciplines die bij productontwikkeling betrokken zijn. De nieuwe SOLIDWORKS-versie bevat veel functionaliteit en verbeteringen die door gebruikers zijn gevraagd. Voorbeelden daarvan zijn het omzetten van elk oppervlak naar een 2D-uitslag, het visualiseren en valideren van de ontwerpperformance, efficiënter communiceren met productie en sneller creëren van hoge kwaliteit marketingillustraties. Maar ook een nieuwe gebruikersinterface en honderden verbeteringen die ontwerpers en engineers helpen te focussen op ontwerpen en het oplossen van complexe uitdagingen. Allemaal gericht op het verkorten van de innovatiecyclus.

Hierna volgt een overzicht van belangrijke nieuwe functies en verbeteringen in SOLIDWORKS 2016 waar gebruikers om hebben gevraagd.

Focus op ontwerpen, niet op software
Versnellen van het ontwerpproces door tijd en moeite te besparen om de gewenste geometrie vorm te geven en een grotere ontwerpflexibiliteit:

  • Afronding van gekromde hoeken - sneller mooie vloeiende afrondingen creëren, voor elk type hoek of rand, waaronder met asymmetrische en variabele afmetingen;
  • 'Sweep' commando - voor het sneller creëren van vrije vormen met beter voorspelbare en betrouwbare resultaten. Maar ook het automatisch creëren van cirkelvormige profielen in doorsnedes van ontwerpen met een vrije vormgeving in meerdere richtingen
  • Wizard voor draadeindes - voor het nauwkeurig modelleren van standaard en zelf bedachte draadeindes, met behulp van één eenvoudig te gebruiken commando;
  • Verbeterde modelnavigatie - sneller en eenvoudiger toegang tot elk model zonder dat het raadplegen van de 'feature tree' noozakelijk is. Bovendien is minder muisnavigatie nodig, door de koppeling van de navigatiepunten met de cursor.

Complexe uitdagingen sneller oplossen
Verbeterde analysefuncties lossen complexe uitdagingen en problemen sneller op, door het visualiseren en verifiëren van potentiële fouten voordat deze optreden:

  • Innovatieve ontwerpsimulatietools - meer inzicht en controle over de operationele werking, belastingen, beweging van onderdelen en zowel benodigde sterkte als modelkwaliteit voor betrouwbare performance-informatie;
  • Uitslagen maken - complexe geometrische vormen zijn sneller en eenvoudiger omzetbaar naar de benodigde uitslagen voor productie. Verder is de krachtverdeling in 3D-oppervlakken inzichtelijker, waardoor men beter sparingen in de uitslagen kan aanbrengen die excessieve rek en krimp van de 3D-vorm voorkomen.

Parallel ontwerpproces stroomlijnen
Verbeteringen voor het communiceren, samenwerken en parallel werken in multidisciplinaire teams met klanten en leveranciers:

  • Mate controller - vergelijkbaar met een gamecontroller, voor het eenvoudiger en intuïtiever creëren en animeren van gecompliceerde assemblagebewegingen, inclusief functies voor controleberekeningen en visualisaties;
  • eDrawings - eenvoudiger samenwerken aan en communiceren over ontwerpen tijdens het gehele productontwikkelingsproces. Door het consistenter kunnen beoordelen van ontwerpen, navigeren tussen alle documentatie en nauwkeuriger visualiseren van modellen.

Ontwerpen sneller productiegereed maken
Het productontwikkelingsproces verkorten door ontwerpen sneller en met minder fouten productie-gereed te maken:

  • SOLIDWORKS Model Based Definition verbeteringen - productiespecificaties direct vanuit het 3D-model definiëren, publiceren en organiseren. Dat maakt 2D-tekeningen overbodig en voorkomt daaraan gerelateerd dubbel werk en fouten.
  • SOLIDWORKS Visualize (voorheen Bunkspeed) - hoge kwaliteit afbeeldingen maken, die helpen om concepten sneller uit te werken tot het consumentenproduct en beslissingen te kunnen nemen op basis van de 'camera' in SOLIDWORKS en andere CAD-informatie.

 

"Onze ontwerpteams werken aan complexe modellen en zijn blij met het grote aantal nieuwe functies en verbeteringen in SOLIDWORKS 2016, zegt David Herlin, Senior CAD Data Manager, Gaztransport & Technigaz. "Vooral de eenvoudig te gebruiken navigatiepunten en opschoonfunctie helpen onze ontwerpers nog efficiënter te werken."

"De SOLIDWORKS-gebruikersgemeenschap creëert bijzondere producten die variëren van de meest uiteenlopende consumentenelektronica, tot productielijnen die uit duizenden onderdelen bestaan", zegt Gian Paolo Bassi, CEO SOLIDWORKS bij Dassault Systèmes. "Zij zijn voortdurend bezig met het ontwikkelen van innovaties op basis van de nieuwste technische trends en mogelijke productfuncties. Daarom is meer dan 90% van alle verbeteringen in SOLIDWORKS 2016 gebaseerd op de feedback die wij van gebruikers hebben ontvangen. Zij kunnen daardoor hun werk sneller en eenvoudiger verrichten. De geavanceerde functionaliteit van SOLIDWORKS helpt miljoenen ontwerpers, engineers, opleiders, studenten en fabrikanten met de ontwikkeling van de volgende generatie producten. Doordat zij efficiënter kunnen werken en innoveren op het gebied van productontwerp, simulatie, technische communicatie en datamanagement."

Meer informatie over SOLIDWORKS 2016, inclusief productdemonstraties en events van partners, zijn te vinden op: www.solidworks.com/launch