Dassault Systèmes introduceert drie oplossingen voor digitale transformatie in life sciences en farmacie

's-Hertogenbosch, 19 november 2015 - 3DEXPERIENCE specialist Dassault Systèmes introduceert drie innovatieoplossingen voor digitale transformatie in de life sciences en farmacie. 'ONE Lab,' 'Designed to Cure' en 'Made to Cure for BioPharma' zijn een aanvulling op de eerder geïntroduceerde 'License to Cure for BioPharma'. Deze marktgerichte life sciences oplossingen bieden farmaceutische en biotechnologische bedrijven toegang tot een holistische aanpak van digitale transformatie. Voor het totale ontwikkelingsproces van nieuwe medicijnen en therapieën, vanaf de eerste ideeën tot en met de marktintroductie.

Uitdagingen in life sciences
Innovaties in life sciences worden geplaagd door financiële beperkingen en lange ontwikkelcycli. De R&D-uitgaven in deze markt overstijgen het totaal van de automobiel- en vliegtuigindustrieën. Toch ligt het slagingspercentage van nieuwe medicijnen onder de één procent. Tegelijkertijd nemen de risico's toe door aflopende patenten, wereldwijde competitie, stringente regelgeving en een overvloed aan wetenschappelijke en operationele data, van het eigen bedrijf en partners.

Innovatieprocessen stroomlijnen
Dassault Systèmes' industry solution experiences voor farmaceutische en biotechnologische bedrijven, zijn digitale omgevingen voor het stroomlijnen van wetenschappelijke en operationele processen. Voor biologisch en chemisch modelleren en simuleren, samenwerken aan onderzoek, laboratoriummanagement, efficiënte productieprocessen en geïntegreerd beheer van de kwaliteit en regelgeving. Al deze processen zijn cruciaal om voor patiënten effectieve nieuwe medicijnen en therapieën sneller en tegen lagere kosten op de markt te kunnen brengen.

De nieuwe oplossingen verbeteren en versnellen het bedenken, ontwikkelen, goedkeuren, produceren en de patiëntadoptie van nieuwe therapieën:

  • 'ONE Lab' integreert mensen, processen, data, analyses en documentatie, waardoor laboratoria alle aanwezige kennis kunnen benutten voor efficiënter samenwerken aan research, ontwikkeling en producttesten.
  • 'Made to Cure for BioPharma' maakt proces- en kwaliteitsinformatie toegankelijk voor samenwerkende organisaties in verschillende landen. Dat optimaliseert processen en producten en vermindert de doorlooptijd en kosten voor het delen van technologie.
  • 'Designed to Cure' gebruikt kennis over samenwerken, voorspellende analyses, virtueel ontwerpen, simuleren en modelleren, om eerder in het ontwikkelproces de meest kansrijke kandidaten te kunnen identificeren.
  • 'License to Cure for BioPharma', al beschikbaar sinds 2014, is een oplossing voor het organiseren van compliance met alle regelgeving en procesmanagement van hoge kwaliteit.

"Dassault Systèmes' industry solution experiences voor life sciences gebruiken dezelfde 3DEXPERIENCE-omgevingen waarmee industriële bedrijven al decennia de beleving van klanten hebben vergroot", zegt Jean Colombel, Vice President Life Sciences Industry, Dassault Systèmes. "Met de life sciences-oplossingen richten wij ons uiteraard op de patiëntbeleving. In een digitale omgeving kunnen bedrijven hun return om investment maximaliseren, besluitvormingsprocessen versnellen en geavanceerde oplossingen sneller op de markt brengen. Met als doel de levens van patiënten te veranderen." 

Meer informatie over alle mogelijkheden en voordelen van Dassault Systèmes' industry solution experiences voor life sciences, is te vinden op www.3ds.com/industries/life-sciences/