Dassault Systèmes en National Research Foundation ontwikkelen Virtual Singapore-platform

Maarssen, 16 juli 2015

3DEXPERIENCE-specialist Dassault Systèmes en de National Research Foundation (NRF) van Singapore, gaan Virtual Singapore ontwikkelen. Het platform laat inwoners, bedrijven, overheden en onderzoekers samenwerken aan oplossingen voor de complexe toekomstuitdagingen van de stad. Virtual Singapore is een intelligent 3D-model met informatie uit allerlei bronnen, waardoor de beleving voor alle gebruikers levensecht is. Bovendien zetten beide partijen de modernste visualisatietechnieken en semantische zoekfuncties in.

Smart cities
Virtual Singapore wordt gecreëerd met Dassault Systèmes' 3DEXPERIENCity-oplossing voor smart cities en biedt alle stakeholders de mogelijkheid in een veilige omgeving met elkaar samen te werken. Het 3D-model bevat functionaliteiten voor semantische data-analyses en geavanceerde 3D-simulaties. Hiermee kunnen gebruikers concepten en diensten testen, en de plannen voor besluitvorming en de community daarbij betrekken.

Impact verstedelijking
Door alle beschikbare informatie en afbeeldingen van overheden te combineren met data over de demografie, het klimaat, verkeersbewegingen en andere veranderingen, kunnen stakeholders realistische simulaties uitvoeren. Daarmee kunnen zij zowel de impact van toenemende verstedelijking onderzoeken, als oplossingen ontwikkelen voor het verbeteren van de infrastructuur, logistiek, omgeving, dienstverlening en veiligheid.

3DEXPERIENCity is gebaseerd op het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes, met informatie en functionaliteiten voor architectuur, infrastructuur, resourceplanning en online samenwerken.

Kenniseconomie
Singapore is een kenniseconomie, waarin innovatie, ondernemerschap en onderzoek centraal staan. Daarom investeren zij actief in oplossingen om de kwaliteit van leven te verbeteren, banen te creëren en marktkansen te benutten. Het Virtual Singapore-project maakt deel uit van het 'Smart Nation'-initiatief en wordt naar verwachting in 2018 afgerond.

Producten harmoniseren met de natuur en het leven
"Singapore is 's werelds meest geavanceerde stad met betrekking tot het gebruik van technologie voor het plannen en managen van toekomstige ontwikkelingen", zegt Bernard Charlès, President & CEO van Dassault Systèmes. "Bovendien heeft het bestuur een innovatieve visie over slimme steden. Deze visie bevat overeenkomsten met onze missie om producten te harmoniseren met de natuur en het leven. Steden zijn immers de meest complexe producten die de mens heeft gecreëerd. Door toekomstige ontwikkelingen efficiënter en nauwkeuriger te voorspellen, zijn schaarse natuurlijke resources beter te benutten voor een duurzame leefomgeving."