Dassault Systèmes en Inserm gaan complexiteit ziektes ontrafelen en klinisch onderzoek versnellen

Strategische samenwerking om onderzoekprogramma's naar veroudering, kanker, genomica en microbiota te versnellen met 3DEXPERIENCE-platform

's-Hertogenbosch, 5 april 20163DEXPERIENCE specialist Dassault Systèmes en het Franse nationaal instituut voor gezondheid en medisch onderzoek (Inserm), gaan klinische onderzoekprogramma's versnellen via een virtuele samenwerkingsomgeving. Beide organisaties hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten om elkaars expertise te benutten bij een nieuwe aanpak voor de wetenschappelijke medische uitdagingen van de 21ste eeuw.

Veroudering, kanker, genomica en microbiota
Inserm gaat het Dassault Systèmes' 3DEXPERIENCE-platform gebruiken voor strategische onderzoekprogramma's naar veroudering, kanker, genomica en microbiota. Dit platform biedt Inserm een open en geïntegreerde virtuele samenwerkingsomgeving, voor medisch onderzoek, uniform laboratoriummanagement, biologische en chemische simulaties. Het platform is gebaseerd op BIOVIA, het Dassault Systèmes merk voor wetenschappelijk onderzoek.

Wetenschappelijke modellen kalibreren en valideren
Dassault Systèmes gaat Inserm tevens helpen om met alle data van de onderzoekprogramma's wetenschappelijke modellen te toetsen en te valideren, voor alle klinische onderzoekdomeinen. Deze modellen helpen de softwareleverancier om nieuwe generatie 'industry solution experiences' te ontwikkelen voor klinische trials. Om daarin de besluitvorming te versnellen en eerder de werkbaarheid en veiligheid te kunnen aantonen.

3DEXPERIENCE-platform
"Wij onderzoeken technologieën om de werking van het menselijk lichaam beter te leren begrijpen en die kennis te vertalen naar therapeutische oplossingen voor nieuwe en muterende ziektes die de groeiende wereldbevolking beïnvloeden", zegt Professor Yves Lévy, Chairman en CEO, Inserm. "Daarvoor geven wij leiding aan lange termijn concurrerende wetenschappelijke programma's op het gebied van gezondheid en medicijnen. Dassault Systèmes' 3DEXPERIENCE-platform ondersteunt de samenwerking, het projectmanagement, informatieverwerking, middeleninzet, traceerbaarheid en andere processen in onze organisatie."

Wetenschappelijk bedrijf
"Dassault Systèmes is in de kern een wetenschappelijk bedrijf", zegt President & CEO Bernard Charlès. "Inserm heeft als kernactiviteit de belangrijkste elementen van het leven te onderzoeken, via fundamenteel wetenschappelijk onderzoek. Klinisch onderzoek is altijd al de katalysator geweest voor ontdekkingen die levens veranderen. Door daarbij moderne modelleer- en simulatietechnieken te combineren met big-data-wetenschap, is de horizon van alle programma's verder te verleggen. Deze fusie van klinisch onderzoek met de virtuele wereld is een grote stap richting toekomstige precisiegeneeskunde en het harmoniseren van producten met de natuur en het leven."

Meer informatie over Dassault Systèmes oplossingen voor de life sciences markt is te vinden op: www.3ds.com/industries/life-sciences/

 

Over Inserm
Inserm is het Franse nationaal instituut voor gezondheid en medisch onderzoek. Zij staan bekend als de beste academische instelling voor biomedisch onderzoek in de Europese Unie. Inserm opereert onder het duale toezicht van het ministerie van gezondheid en ministerie van onderzoek en is in 1964 opgericht als opvolger van het Franse nationaal instituut voor gezondheid. Meer informatie is te vinden op: www.inserm.fr

Over Dassault Systèmes  
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 210.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.  

Kijk voor meer informatie op www.3ds.com